Bladeren in het verleden

Tegenlichters wil de geschiedschrijving vanuit een andere invalshoek belichten en toelichten.

Omdat het woord enigszins klinkt als het lichten van tegels, kan er ook de suggestie worden gewekt, dat als gevolg van het figuurlijk lichten van tegels de geschiedenis wel eens heel anders te boek moet worden gesteld.

We weten immers allemaal dat het verslag van de gebeurtenissen wordt opgetekend door degene die het laatst is overgebleven. De geschiedenis wordt geschreven door de overwinnaar. Ook zijn er groeperingen die geen belang hebben bij het opschrijven van een andere werkelijkheid. Enerzijds door medeplichtigheid aan het verdraaien en vervalsen van de geschiedschrijving, anderzijds onder druk van pure  broodwinning.

Een collectief van schrijvers en onderzoekers zal vanaf nu bij elke “nieuwsfeit” de gepresenteerde waarheden tegen het licht houden en op gepaste wijze van een toelichting voorzien. Iedereen die zich geroepen voelt een bijdrage te leveren is welkom. Met enige regelmaat zullen artikelen worden gepubliceerd welke diep ingaan op de ontwikkelingen uit het heden en verleden.

Omdat ons land deel uitmaakt van een wereldgemeenschap, moeten ook signalen uit buitenlandse bronnen worden opgepikt. De doelstelling van deze website is het analyseren van de Nederlandse geschiedenis, maar daarbij ontkomen we niet aan het raadplegen van vele buitenlandse bronnen die met name via internet tot onze beschikking staan. Omdat wij van oordeel zijn, dat de Nederlanders niet meer voor de volle 100% gebruik kunnen maken van hun recht op zelfbeschikking. Het (deels) weghalen van de nationale soevereiniteit, door samenwerkingsverbanden is een steeds duidelijker fenomeen en vraagt ons aller aandacht. Althans, dat zou zo moeten zijn.

Tenslotte hanteren wij de stelregel van André Malraux, Frans schrijver en verzetsman (1901-1976):

“Wer in der Zukunft lesen will, muss in der Vergangenheit blättern”

En dat gaan we consequent met alle mogelijk beschikbare bronnen doen.

REDACTIE

Advertenties

  1. Een reactie plaatsen

Uw reactie wordt op prijs gesteld

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: